Ajatuksia kuntavaaleista

03.05.2021 20:45

Olen ollut vuosia mukana kuntapolitiikassa - viimeiset kaksi kautta myös kaupunginhallituksessa, samoin henkilöstöjaostossa.

Olen työskennellyt useissa kokoonpanoissa erilaisissa ryhmissä, joissa on kehitetty kaupungin toimintaa monella eri osa-alueella. Kaikki on ollut erittäin mielenkiintoista, olen oppinut paljon ja luonut hyviä suhteita ihmisiin yli puoluerajojen. Pienen puoleen edustajana ei aina ole ihan itsestään selvää, että saa näkemyksiään hyväksytyksi, mielestäni olen kuitenkin melko hyvin onnistunut - vaikka takkiinkin on tullut. Kokonaisuutena koko meidän ryhmä on toiminut ansiokkaasti koko vaalikauden. Kiitos siitä.

Kuntapolitiikan tulisikin mielestäni olla sellaista, jota ei niinkään valtakunnan politiikka ohjailisi liikaa, vaan tehdään päätökset kuntalaista ja kunnan rakennetta ajatellen. 
Kuitenkin jokaisen täytyy pitää kiinni omista arvoistaan ja minulle ne ovat erittäin tärkeitä.

Työ ja toimeentulo, elinvoimaiset kylät ja palvelut, tasa-arvo varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa, ikäihmisten elon turvaaminen kaikissa tilanteissa, nuorten elämään panostaminen, ennaltaehkäisy. Nämä kaikki asiat ovat kunnan ensisijaisia tehtäviä, näistä huolehtiminen on kuntapolitiikon tärkein tehtävä. Se, että pidämme tärkeinä näitä asioita, antaa ihmiselle uskoa ja turvaa - tähän on voitava luottaa.

Liikunta ja kulttuuri ovat meille kaikille tärkeitä elinvoiman luojia, kirjastot ja harrastusmahdollisuudet täydentävät jokapäiväistä elämää. On pidettävä huoli siitä, että Salossa toimivat kulttuurin toimijat saavat mahdollisuuden viedä eteenpäin toimintaansa ja voimme nauttia todellakin korkealaatuisesta kulttuurista. Panostusta on lisättävä. Meillä on Salossa loistavat estradit, hieno urheilupuisto, luontoa ja merta, monipuolista asumista. Pidetään jatkossakin nämä kaikki toiminnassa - ihminen ei elä pelkästä leivästä.

Rohkeutta tarvitaan kaikessa päätöksenteossa. Kaupunki on palvelujen tuottaja asukkaille, eikä lyhytnäköistä ulkoistamista voida sallia. Meillä on myös paljon omaisuuttta, mm. Salon Vuokratalot - omaisuutta pitää valvoa ja hoitaa kunnolla, sen tulee olla läpinäkyvää.

Vaikeisiinkin asioihin pitää pystyä puuttumaan, olivatpa ne mitä tahansa.

Taistelemme jatkuvassa taloudellisessa epävarmuudessa, mitään äkkinäistä temppua sen muuttamiseksi ei ole olemassa. Kuitenkin, jos luomme Saloon houkuttavuutta, yrityksille tulevaisuutta, asukkaille turvallisuutta, otamme ilmaston ja ympäistösuojelun vakavasti -

Salo on maakunnan kakkonen, mutta kehityksen ykkönen.