Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliitosta

29.11.2014 12:53

Onneksi olkoon suomalaiset!

Eduskunnan täysistunto hylkäsi valiokunnan torjuman kannan ja päätti äänin 105-92 ottaa käsittelyn pohjaksi kansalaisaloitteen mukaisen lakiesityksen. Kun lakivaliokunnan torjuva kanta ei mennyt läpi, asia siirtyy suureen valiokuntaan ja lopullinen äänestys voi olla ensi viikolla.

Äänestyksessä oli sellainenkin erikoinen piirre, että voimakkaasti mielipiteitä jakanut kansalaisaloite sai suuremman kannatuksen kuin hallitus luottamusäänestyksessä..

Ei voi kuin ihmetellä niiden edustajien ajatusmallia, nimittäin niiden 92 henkilön. Asiassa on kyseessä suuret periaatteelliset arvot, joista kansalaiset haluavat juuri tänä päivänä keskustella. Arvot yhdenvertaisuudesta ja ihmisoikeuksista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Arvot lasten oikeuksista ja lasten eduista. Tälläkin hetkellä sateenkaariperheissä asuu tuhansia lapsia. Tällä lakiesityksellä parannetaan lasten asemaa.

Kansalaisaloite, joka on ensimmäisenä saanut taakseen eduskunnan enemmistön.

Politiikot on siis haastettu kansalaisten toimesta. Mielestäni tämä on selvä signaali päättäjille eduskuntaan siitä, että kansa on kyllästynyt potitiikkojen kykyyn tehdä päätöksiä. Hallitukset eivät tämän vaalikauden aikana ole kyenneet taktisista syistä johtuen tekemään lakiesitystä avioliittolain muuttamisesta. Muita budjettikikkailuja on harrastettu paljon ja sotenkin onnistuminen vaikuttaa melko epävarmalta, jos rehellisesti ajatellaan ikäihmisiä, lapsia, nuoria, kaikkia niitä jotka tarvitsevat esim. sosiaalipuolen palveluja.

Tässä riemun tuoksinassa jäi varmaan monelta huomaamatta, että samana päivänä leikattiin n. 8% lapsilisiä.