Tukiryhmän kokoontumisajot...

23.11.2014 14:00

Ensi kevään eduskuntavaalit lähestyvät niin nopeaan tahtiin, että tuntuu kuin viikot huristaisivat kovempaa vauhtia tavallisesti.

Kun minua pyydettiin ehdokkaaksi vaaleihin, tuntui, että aikaa on vielä vaikka kuinka, että ei mitään kiirettä, nehän ovat vasta ensi vuonna. Hyvin tässä vielä ehtii suunnittelemaan ja ajattelemaan kaikkia kuvioita. No, ensi vuosi on just ovella, että ei ku tekemään..

Tekemisen vauhtiin ja olemukseen vaikuttaa tietenkin jokaisen ehdokkaan tukiryhmä, ja sen olen tänään perustanut ja ei voi muuta sanoa, että hieno ryhmä se onkin. Tämä sunnuntai oli ilmeisesti aika vaikea aikataulullisesti, mutta onneksi monet ottivat yhteyttä, vaikka eivät päässeet meille paikan päälle. Mutta hyvin saatiin tälläkin porukalla asioita reeraan, tuli hyviä ideoita, henki oli innostunut ja tuli oikeasti se olo, että ollaan yhdessä vahvoja.

Vaalityö on aina haasteellista, oli sitten mitkä vaalit tahansa. Itselläni ei ole kokemusta kuin kunnallisvaaleista, mutta jonkunlainen aavistus kuitenkin on olemassa eduskuntavaalikuviosta. Vuosien ajan eduskuntavaalikampanjoita seuranneena pystyy kyllä muodostamaan tuntuman siihen, miten itsekukin esim. Salon seudulla tulee kampanjaansa käymään. Ja ylöspanosta on helppo nähdä, kuinka paljon euroja on liikkeellä.

Meikäläisellä ei niitä euroja tietenkään paljon ole, mutta ei kaikki voi olla rahasta kiinni. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sanoo Siirakki. Tämän päivän tukiryhmän kokous antoi kyllä uskon siihen, että pienelläkin budjetilla saadaan laatua aikaan. Ja aina on niitäkin juttuja, jotka eivät maksa mitään, vaativat ehkä enemmän tekemistä, mutta me olemme tottuneet siihen.

Joskus edellisten vaalien aikaan olen mietiskellyt sitä, että kuinka paljon ehdokas on itse valmis pistämään likoon ihan omaa rahaa. Kuinka paljon sitä edustajan paikkaa haluaa vai haluaako hinnalla millä hyvänsä..on se aika kallis työpaikka, jos siitä joutuu maksamaan kymmeniä tuhansia. Tai kun sinne ei kuitenkaan kaikki pääse, jääkö jopa velkaa tuleville vuosille maksettavaksi. No, onneksi minulla ei ole omaa rahaa ollenkaan, että on henkilökohtaisesti tää asia kunnossa.

Joka tapauksessa, olen tyytyväinen tähänastiseen vaalitouhuun ja hienoon tukiryhmääni! Kiitän jo etukäteen teitä kaikkia siitä vielä tekemättömästä työstä, joka meitä odottaa. Mielenkiintoa ei varmasti tule puuttumaan!

Ps. Tukiryhmään voi liittyä ihan milloin vaan, että otas yhteyttä!


Marja