"Klippula kuuluu salolaisille"

26.02.2022 16:08

Kuten varmasti olette huomanneet, viime aikoina on taas Klippula, entinen kesäsiirtola, noussut otsikoihin ja aivan aiheellisesti.

Salon Vasemmistoliitto on pitänyt asiaa vireillä koko ajan, olemme vastustaneet Klippulan myymistä. Asian tiimoilta kirjoitimme Timon kanssa paikalliseen lehteen mielipidekirjoituksen ja julkaisen sen nyt tässä vielä, jos mahdollisesti et ole nähnyt sitä.

"Klippula kuuluu salolaisille".

Vasemmistoliitto teki 15.11.2021 valtuustoaloitteen Klippulan vetämiseksi pois myynnistä. Aloitetta käsiteltiin kaupunginvaltuustossa 31.01.2022. Valtuusto päätti palauttaa asian valmisteluun, jotta voidaan selvittää kustannukset, jotka aiheutusivat Klippulan kehittämisestä valtuuston kokouksessa esitettyjen toiveiden mukaisesti. Mahdollinen päätös myyntiaikeista tehdään vasta selvityksen jälkeen.

Jarmo Vähäsilta visioi mielipidekirjoituksessaan (SSS 09.02.22) Klippulan muuntamista hulppeaksi yksityisen tahon pyörittämäksi lomakohteeksi. Sellaiseen miljoonhankkeeseen ei ole syytä ryhtyä. Huomattavasti pienemmällä panostuksella Klippula on pelastettavissa kaikkien salolaisten yhteiseksi merenrantakohteeksi.

Klippulan rantakiinteistö on vuosikymmeniä harjoitetun kesäsiirtolatoimintansa kautta tärkeä osa salolaista historiaa, mutta se on myös täynnä mahdollisuuksia oleva merellinen virkistäytymiskohde nykyisille salolaisille. Se tarjoaa oivat mahdollisuudet esim. työyhteisöjen virkistäytymispäiville ja yhdistysten kesäleireille. Salon Urheilukalastajat on järjestänyt Klippulassa koulutusta sekä kalastusleirejä lapsille, perheille ja aikuisille. Esim. viime kesänä SUK järjesti kolme nuorille suunnattua leiriä ELY-keskuksen tuella. Tulevalle kesälle on suunnitteilla peräti viisi kalastusleiriä.

Klippulaa voi myös vuokrata syntymäpäivä- ym. juhliin tai perheelle kesäistä viikonloppua varten. Harva vain tietää tästä mahdollisuudesta, koska Klippulaa ei ole mitenkään markkinoitu.Pikemminkin voisi sanoa, että sitä on piiloteltu. Klippulaa ei esimerkiksi löydy kaupungin nettisivuilta.

Jos Klippula nyt myydään, myynnistä saatava summa lämmittää hetkellisesti, mutta Klippulan salolaisille tarjoamat mahdollisuudet on menetetty lopullisesti.

Kun Klippulan myyntiaikeet ensimmäisen kerran nousivat esille v. 2010, kuntalaiset kerävisät adressin Klippulan säilyttämisen puolesta. Asian nostattamasta huolesta sekä Klippulan tärkeydestä keertovat adressiin kertyneet 958 nimeä. Adressin otsikko oli "Klippula kuuluu salolaisille". Tähän voi yhtyä edelleen.