Onko parempi Eurooppa mahdollinen

11.01.2015 18:26

Edelliset vaalit olivat eurovaalit. Alhainen äänestysprosentti kieli siitä, että kansalaiset kokevat Euroopan Unionin melko kaukaiseksi ja että ei niihin asioihin joita siellä käsitellään, voi mitenkään vaikuttaa. Itsekin, silloin kun liittymisestä äänestettiin, äänestin vastaan. Perusteena olivat monet asiat, mutta yksi oli Helsingin Sanomien silloinen juttu naisten asemasta - miten EU tulisi vaikuttamaan naisen asemaan. Artikkelissa kerrottiin, että työt naisvaltaisilla aloilla - palvelut, kaupat ja monet muut alat - palkkaavat vain pätkätöihin työtätekeviä. Eläkkeet jäävät siten alhaisiksi ja kun perinteiset ydinperheet eivät enää huolehdi vanhemmistaan, kuka sitten on valmis ottamaan vastuun näistä ihmisistä.
Pätkätyöt ovat nyt oikeata todellisuutta Suomessa. Työn vastaanottaminen on tehty vaikeaksi, on toisaalta pakko ottaa vastaan melkein mitä tahansa, jos olet tarpeeksi kauan roikkunut rakenteissa, joskin vastoin omaa tahtoasi. Kaikki ihmiset eivät vaan sovellu tai pysty tekemään kaikkea, vaikka siitä saa 9 € ylimääräistä päivässä. Ajatella.


Olemme kuitenkin mukana tässä Euroopan prosessissa, ja menneitä on turha ajatella.
Nyt meillä on mahdollisuus uuden parlamentin avulla saada toiminta ja ajattelu uuteen suuntaan. Juuri nyt meillä on mahdollisuus saada EU-politiikka aidosti muuttumaan. Vastavalitut parlamentaarikot ovat varmasti valmiita tekemään kaiken mahdollisen paremman Euroopan puolesta.
Koko maailmaa koskeva talouskriisi merkitsee työttömyyttä ja köyhyyttä sadoille miljoonille ihmisille ympäri maailman. Heikommassa asemassa olevat ihmiset tulevat kärsimään eniten. Ollaanko lähellä katastrofia, voisiko tämä olla kuitenkin myös mahdollisuus? Tietenkin uudessa EU-parlamentissa enemmistön tulisi olla sosiaalisemman Euroopan puolesta. Vaalitulokset kertoivat puolestaan, mutta jos olemme aktiivisia ja yhteydessä omiin edustajiimme - muutos voi olla mahdollinen.
Kirjoitteli - ikuinen optimisti