SALON VAPPU 2016 – AVAUS

01.05.2016 15:00

Arvoisa juhlaväki, hyvät naiset ja herrat – toverit.

Olemme jälleen tänä aamuna heränneet uuteen vappuaamuun. Jälleen kerran olemme myös kokoontuneet Salon hienolle torille juhlistamaan Vappua, juhlimaan työläisten ja opiskelijoiden kevään yhteistä juhlaa. Mutta minkälaiseen vappuaamuun olemme sitten heränneet?

Onko tässä Vapussa mitään erikoista verrattuna esim. viime vuoteen, eduskuntavaalien jälkeiseen vappuun..vaalitulos oli selvillä, odoteltiin hallitusneuvotteluja ja tietenkin sitä myöden uutta hallitusohjelmaa..

Uusi hallitus rakennettiin suurella kohulla..ja

Mitä sitten olemme saaneet nähdä tämän uuden SSS-hallituksen päätöksien myötä?
Varmaan moni tässäkin joukossa, joka täällä nyt viettää vappua, on saanut henkilökohtaisesti kokea hallituksen leikkaukset, palveluiden supistamiset ja suoranaiset ihmisten kyykyttämiset.

On otettu eläkeläisiltä, lapsiperheiltä, vammaisilta, sairailta, on ns. kevennetty kuntien velvoitteita – palveluja on pakko vähentää ja kaventaa. Sanotaan, että kyllä jokainen voi vähän tinkiä elintasostaan, että valtion velkaa saadaan aisoihin ja työtä työttömille.
Tottakai jokainen voi tinkiä vähän, mutta jos ei enää ole mistä tinkiä, mitäs sitten tehdään?
Miksi nämä tavalliset ihmiset, jotka ovat näiden leikkausten piirissä, ovat joutuneet maksumiehiksi – siihen on vaikea antaa vastausta. Hallitukselta saa kyllä vastauksen, pitää saada työpaikkoja lisää. Miten?

Asumistukia leikataan, lääkekorvauksia pienennetään, kansaneläkettä alennetaan, taksikorvauksia poistetaan, ruokavaliokorvauksia poistetaan, sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksuja korotetaan, vanhuspalveluiden henkilöstöä vähennetään.

Koulutuksesta ja tieteestä on vähennetty erittäin paljon, kulttuuri on toisarvoista, teatterit ja muut taidelaitokset ovat saaneet kokea ala-arvoista kohtelua. Suomalainen hyvä yliopisto-opetus ei pysty vastaamaan niihin haasteisiin, joita se ennen on voinut kohdata hyvällä ja korkeatasoisella opetuksella ja tutkimuksella. Tämä kertoo hallituksen linjasta valitettavast vain sen, että lyhytnäköisyys ja vaikutusten arviointi on kaikilla tasoilla jäänyt tekemättä, vaikka asiantuntijat ovat moneen kertaan todistaneet, että nämä ratkaisut ja leikkaukset ovat vääriä.

Ajatellaan sitten sitä, mitä olemme saaneet kuulla mediassa niiltä johtavilta poliitikoilta, jotka nyt johtavat meidän Suomeamme..

Valtionvarainministeri  Stubb: sydän huutaa Thathcerin linjalle
Timo Soini: julisti olevansa republikaani, eli hän samaistuu vahvasti Yhdysvaltain oikeistoon
 

Ja vielä –

Anne Berner..istunut veroparatiisiyhtiön hallituksessa
Aleksander Stubb..valehteli hallintarekisterin lausunnoista eduskunnassa
Pääministeri Sipilä..piilotti omaisuutensa vakuutuskuorijärjestelyillä
Ministeri Toivakka..vastuussa verosuunnitteluyhtiön perustamisesta, valehteli aiheesta televisiossa

Onko nykypolitiikan meno sellaista, että jos kaikki vuoronperään pyytävät kyselytunnilla vuoronperään anteeksi, niin sillä sitten asiat on kuitattu..että ollaan niin kuin seuroissa, jossa synnit saa anteeksi pyytämällä..ja sitten vielä annetaan ristiin kaikille kaikki tuki ja luottamus – vuoronperään.

Vielä on pakko kysyä sitä, että miten nämä kaikki leikkaukset ja palveluiden yksityistämiset edistävät työllisyyttä – itse arvelen, että ostovoima vaan heikkenee ja pienyritykset joutuvat vaikeuksiin ja verotulot vähenevät – työttömyys on kuitenkin koko ajan nousussa ja mikä vaarallisinta, pitkäaikaistyöttömyys on suurta ja joka päivä käydään yt-neuvotteluja ympäri Suomen. Mistä ne työpaikat otetaan? Mitä vientiteollisuutta me nyt sitten pönkitämme tai voisimme edesauttaa..

kyllä hallituksen uskottavuus on aika minimissä – olet sitten mistä puolueesta tahansa.

Vielä muutama sana suuresta uudistuksesta, nimittäin Sotesta.

Olen melkein sataprosenttisen varma, ettei edes kolme ässää tiedä, miten tämä operaatio viedään maaliin ja mitkä vaikutukset sillä pitkässä juoksussa on suomalaisten elämään. Ihminen itsessään on unohtunut ja poliittiset ja kaupalliset päämäärät ovat ykkösenä.

Keskusta ajaa maakuntamallia ja itsehallintoalueita, (heidän suuri päämääränsä jo vuosia) kokoomus palveluiden yksityistämistä (vuosikymmenten päämäärä) ja perussuomalaiset eivät aja mitään, he menevät vaan vipuun.

Hallituksen ja suurten terveyspalveluiden tuottajien (jotka maksavat veronsa ulkomaille ja omistajatkin ovat muista maista) suulla olemme saaneet kuulla, että tämä uudistus tehdään julkisten menojen leikkaamiseksi.
Mutta tästä bisneksestä suuret pääomapiirit, sijoittajat ja muut rahalla pelaajat tulevat keräämään ne miljardit, jotka kaivetaan meidän tavallisten ihmisten taskuista.

Uskooko joku oikeasti, että suuri ulkoistaminen säästää julkisia menoja? Eikö julkisen vallan tule aina kuitenkin taata sosiaali- ja terveyspalvelut? Kyllä veronmaksajat viime kädessä maksavat palvelut, ostetaan tai tuotetaan ne sitten missä tahansa.

Tällaista siis tänä vappuna, aikaa ei ole mennyt kuin muutama kuukausi, mutta varmasti epävarmuus tulevasta, eriarvoisuus ja ihmisten pahoinvointi on lisääntynyt.

Mutta Vappua ei ole vielä onnistuttu lopettamaan!

Järjestäjien ja omasta puolestani toivotan teille kaikille oikein hyvää ja punaista Vappua.