Sopeutetaan, sopeutetaan...

03.02.2015 19:34

Kaupunginhallituksen tuloskortissa on printattuna tämmöstä, että...
Strateginen tavoite..keskeiset keinot..kaupungin elinvoiman vahvistus, työllisyys paranee, ja väestökehitys kääntyy positiiviseksi..Mittarit, arviointi, ja tavoitetaso 2015/vastuutaso - Jokainen on elinkeinoasiamies -ajattelutavan lanseeraaminen. Eli elinkeinoasiamies on siis mittareissa..
No lanseerataan, lanseerataan, sano Uuno Turhapuro. Eiku tekemään.
Voi olla, että ne tuhannet työttömät Salossa eivät ole niitä elinkeinoasiamiehiä. Voi olla että niitä eivät ole ne tuhannet ikäihmiset, jotka ovat yksin kotona, vaikkakin kotipalvelu käy sen seitsemän minuuttia päivässä tai parikin, kattelemassa miten menee.. Voi olla, että vammaiset tai mielenterveyskuntoutujat tai omaishoitajat eivät koekaan olevansa elinkeinoasiamiehiä tai -naisia.
Ei oikeasti tiedä, että pitäskö itkeä, vai nauraa..itse olen saanut sen käsityksen kaupungin saneerauksista ja organisaation uudistamisesta, että nyt ollaan oikealla tiellä. On lomautettu ja lomautettu ja kaikki ovat huomanneet, että sillä ei jatkumoa. Ollaan säästetty, työntekijät ovat olleet pakkolomalle ja omalla lomalla. Mutta ei tätä nyt enää voi jatkaa.
Kaupunki on meitä varten ja sen tehtävä on tuottaa ne palvelut mitä me tarvitsemme. Minkä takia muuten maksaisimme veroja.
Mitäs vielä sopeutettais? Totuus on, että henkilökuntaa ei voi enää vähentää, sieltä on jo otettu tarpeeksi. Itsellänikin oli se luulo, että siellä on ilmaa, mutta kun otin selvää asioista, huomasin, että olin väärässä.

No nyt kaupungin leiditroikka on pohtinut, että pikapikaa on tehtävä sopeuttamisohjelma. Pohtia..se on hieno sana. Sen kuulee kokouksissakin aika usein, mutta kun se ei takaa mitään. Sopeutetaanko niin, että lopetetaan kaikki loput koulut, jos vähänkin on mahdollisuus ja vaikka ei olisikaan.Se säästö on niin pieni, että en näe siinä mitään järkeä. Useat vanhusten hoitoon tarkoitetut laitokset on jo lakkautettu, kotihoito on minimissä, henkilökuntaa ei ole tarkoitus lisätä, vaikka tänä vuonna tilastojen mukaan vanhuksia on Salossa 5651, ja vuonna 2040 10 997 henkilöä. Niin mitä sitten olisi vielä sopeutettava..
Niin, meinasin unohtaa, että onhan meillä vielä kirjastot, ja uimahalli ja Veturitalli ja mitä niitä nyt on..ja sit vois yhdistää kaikki päiväkodit johonkin halliin, niitä tyhjiä on täällä paljon. Jees.
On se hienoa lukea lehdestä mitä mieltä asioista ollaan, mutta tosiasioiden tunnustaminen olis kyllä hyvä asia ja puhua asioista oikealla tasolla ja rehellisesti eikä kirjoitella asioista niin ettei siitä vanha Erkkikään saa selvää, että mitä oikein tarkoittaa.
Minulle on tullut nyt selväksi, että kaupunkia johtaa porukka, joka aika niukasti jakaa tietoa muille ryhmille. Jos jotain kysyy tai kyseenalaistaa, saa vain säälivän katseen tai hämmentyneen olon. Pitäiskö sit kuitenkin ajatella, että jokainen on oman elämänsä elinkeinoasiamies..kun tässä jokapäiväisessä elämässä on niin paljon miettimistä. Että miten tästä päivästä taas selvitään. Se voi olla vaikea yhtälö, meillä kaikilla kun ei ole riihikuivaa laittaa esim. omaistansa yksityiseen palvelutaloon tai elinkeinoasiamiehenä hoitaa itselleen olematon työpaikka.
Kaupunginhallituksen puheenjohtajistoa on nyt koulutettu ja tuloksistakin olemme jo saaneet nauttia. Oli talousarvion selkokielelle kääntämistilaisuus, siellä olikin siinä 30 osallistujaa, suurin osa meistä oli kylläkin virka- ja luottamusmiehiä ja kymmenkunta vakituista tilaisuuksissa kiertäjää. Sitten oli tutustuminen kaupungin kalleimpaan palvelutaloon ja mukava päivä vissiin sielläkin. Seuraavaksi on kuulemma Kimarakierros. Ei tiedä, mitä vielä tulevaisuudessa keksivät, senverran mukavaa tuntuu olevan.
Oikeat koitokset ovatkin vielä edessä, raportoidaan niistä sitten myöhemmin.