Valtuustoaloite Klippulan myyntiaikeen perumiseksi

13.12.2021 21:34

Marraskuun valtuustossa käsiteltiin jälleen kerran Klippulan myyntiä. Sehän oli jo laitettu myyntilistalle, se tehtiin etäkokouksessa, ja käsittely ei mennyt ns. normaalin kokouksen hengessä, mitä livenä tapahtuva kokous on parhaimmillaan. Asioihin ja ihmisiin on vaikeata vaikuttaa, kun ollaan luurien päässä. No marraskuun kokoukseen Vasemmiston ryhmä päätti ottaa asian uudelleen esille, valtuustoaloitteen muodossa.
Klippulan myynti on vuosien saatossa vilahtanut aina siellä sun täällä ja siihen luonnollisesti liittyy paljon tunnepitoista oloa, mutta päällimmäisenä on tunne, että siitä ei kannata kuitenkaan luopua, raha lämmittää vain kerran ja sen jälkeen ei ole enää sanomista asiaan. Aloitteessa käydään läpi ne asiat, miksi olisi perusteltua säilyttää Klippula Salon kaupungin omistuksessa.

Aloitteen sisältö on seuraava:
 
Kaupunginvaltuusto on 14.12.2020 pitämässään etäkokouksessa päättänyt asettaa Klippulan rakennuksineen myytäväksi. Kaupunginhallitus päätti 11.10.2021 kokouksessaan myynnin toteuttamisesta huutokaupalla. Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi, jotta voidaan selvittää epäily kiinteistöön kohdistuvista rasitteista ja tilojen viimeaikainen käyttöaste.
Klippulan merenrantakiinteistö on vuosikymmeniä harjoitetun kesäsiirtolatoimintansa kautta tärkeä osa salolaista historiaa, mutta se on myös täynnä mahdolisuuksia oleva merellinen virkistäytymiskohde nykyisille salolaisille. Alue on sinällään arvokas viipale merenrantaa kaikille kuntalaisille, mutta se tarjoaa myös oivat mahdollisuudet esim. työyhteisöjen virkistäytymispäiville ja yhdistysten kesäleireille. Salon Urheilukalastajat on järjestänyt Klippulassa koulutusta sekä kalastusleirejä lapsille, perheille ja aikuisille.
Jos Klippula nyt myydään, myynnistä saatava summa lämmittää hetkellisesti, mutta Klippulan salolaisille tarjoamat mahdollisuudet on menetetty lopullisesti.
Kun Klippulan myyntiaikeet ensimmäisen kerran nousivat esille v. 2010, kuntalaiset keräsivät adressin Klippulan säilyttämisen puolesta. Asian nostattamasta huolesta sekä Klippulan tärkeydestä kertyneet 958 nimeä. Adressin otsikko oli "Klippula kuuluu salolaisille". Tähän voi yhtyä edelleen.
 
Esitämme Klippulan myyntiin asettamisen perumista.