Vastaus valtuustoaloitteeseen 01/23

26.02.2023 17:09

Niinkuin jo aikaisemmin kirjoitin, vastaus valtuustoaloitteeseen kesti melkoisen kauan. Siinä jo ehdittiin luoda uutta strategiaa ja muutakin. Jäähalli nousi keskustelun aiheeksi ja kulttuuri jäi taas sinne alatasolle..joka tapauksessa käytin puheenvuoron valtuustoaloitteen valmistelusta.

"Kiitos Suvi Aarnio, Sini Lindgren ja Susanna Luojus hyvin valmistellusta vastauksesta tähän valtuusoaloitteeseen.
Kuten vastauksessa todetaan, Salon kaupungin kulttuuripalveluita tuottavat museopalvelut ja yleiset kulttuuripalvelut laajassa yhteisytössä eri toimijoiden kanssa. Ja vielä, palveluiden tavoitteet ja tehtävät ja toimintakenttä ovat huomattavasti laajempia ja moninaisempia kuin mitä tiivistetysti pystytään esittämään taloisarviossa tai muissa vastaavisssa asiakirjoissa.

Tulkitsen nämä lauseet niin, että teksteissä aikaisemmin esiintyneet "pallurat" aikaisemmilta vuosilta siirreetään roskikseen ja tämän vuoden aikana valmisteltava kulttuuriohjelma tulee olemaan konkreettinen, realistinen, todellinen mutta kuitenkin innovatiivinen tulevaisuuden monipuolinen alusta. Toteuttamisen lisäksi sen on oltava myös joustava ja sitä tarkastellaan ja miitetaan ympäristön muuttuessa.

Kuten oleet erilaisista kuntakyselyistä lukeneet, kuntalaiset ovat aidosti huolissaan siitä, miten huomioidaan omalle hyvinvoinnille tärkeät asiat - viihtyisä elinympäristö, jossa taidetta ja tapahtumia olisi ympäri vuoden (92%). Kulttuuri on osa arkea. Toimintaedellytysten  vahvistamista ja tukemista kannatti vahvasti 80% ja tärkeää oli, että Salon kaupunki panostaa kulttuuriin, 76%.

Nyt meillä on mustaa valkoisella aikataulu, jonka mukaan menemme eteenpäin. Selvää on, että tästä aikataulusta pidämme kiinni, ja me seuraamme sitä silmä tarkkana. Joulukuun valtuuston kokouksen jälkeen jokaiselle valtuutetulle on toivaottasti viimein tullut todeksi se tosiasia, että salolaiset ovat ottaneet asian omakseen ja vakavasti.

meidä velvollisuutemme on nyt toimia - ihminen ei elä pelkästä leivästä."