Blogi

Onko parempi Eurooppa mahdollinen

11.01.2015 18:26

Edelliset vaalit olivat eurovaalit. Alhainen äänestysprosentti kieli siitä, että kansalaiset kokevat Euroopan Unionin melko kaukaiseksi ja että ei niihin asioihin joita siellä käsitellään, voi mitenkään vaikuttaa. Itsekin, silloin kun liittymisestä äänestettiin, äänestin vastaan. Perusteena olivat monet asiat, mutta yksi oli Helsingin Sanomien silloinen juttu naisten asemasta - miten EU tulisi vaikuttamaan naisen asemaan. Artikkelissa kerrottiin, että työt naisvaltaisilla aloilla - palvelut, kaupat ja monet muut alat - palkkaavat vain pätkätöihin työtätekeviä. Eläkkeet jäävät siten alhaisiksi ja kun perinteiset ydinperheet eivät enää huolehdi vanhemmistaan, kuka sitten on valmis ottamaan vastuun näistä ihmisistä.
Pätkätyöt ovat nyt oikeata todellisuutta Suomessa. Työn vastaanottaminen on tehty vaikeaksi, on toisaalta pakko ottaa vastaan melkein mitä tahansa, jos olet tarpeeksi kauan roikkunut rakenteissa, joskin vastoin omaa tahtoasi. Kaikki ihmiset eivät vaan sovellu tai pysty tekemään kaikkea, vaikka siitä saa 9 € ylimääräistä päivässä. Ajatella.


Olemme kuitenkin mukana tässä Euroopan prosessissa, ja menneitä on turha ajatella.
Nyt meillä on mahdollisuus uuden parlamentin avulla saada toiminta ja ajattelu uuteen suuntaan. Juuri nyt meillä on mahdollisuus saada EU-politiikka aidosti muuttumaan. Vastavalitut parlamentaarikot ovat varmasti valmiita tekemään kaiken mahdollisen paremman Euroopan puolesta.
Koko maailmaa koskeva talouskriisi merkitsee työttömyyttä ja köyhyyttä sadoille miljoonille ihmisille ympäri maailman. Heikommassa asemassa olevat ihmiset tulevat kärsimään eniten. Ollaanko lähellä katastrofia, voisiko tämä olla kuitenkin myös mahdollisuus? Tietenkin uudessa EU-parlamentissa enemmistön tulisi olla sosiaalisemman Euroopan puolesta. Vaalitulokset kertoivat puolestaan, mutta jos olemme aktiivisia ja yhteydessä omiin edustajiimme - muutos voi olla mahdollinen.
Kirjoitteli - ikuinen optimisti

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliitosta

29.11.2014 12:53

Onneksi olkoon suomalaiset!

Eduskunnan täysistunto hylkäsi valiokunnan torjuman kannan ja päätti äänin 105-92 ottaa käsittelyn pohjaksi kansalaisaloitteen mukaisen lakiesityksen. Kun lakivaliokunnan torjuva kanta ei mennyt läpi, asia siirtyy suureen valiokuntaan ja lopullinen äänestys voi olla ensi viikolla.

Äänestyksessä oli sellainenkin erikoinen piirre, että voimakkaasti mielipiteitä jakanut kansalaisaloite sai suuremman kannatuksen kuin hallitus luottamusäänestyksessä..

Ei voi kuin ihmetellä niiden edustajien ajatusmallia, nimittäin niiden 92 henkilön. Asiassa on kyseessä suuret periaatteelliset arvot, joista kansalaiset haluavat juuri tänä päivänä keskustella. Arvot yhdenvertaisuudesta ja ihmisoikeuksista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Arvot lasten oikeuksista ja lasten eduista. Tälläkin hetkellä sateenkaariperheissä asuu tuhansia lapsia. Tällä lakiesityksellä parannetaan lasten asemaa.

Kansalaisaloite, joka on ensimmäisenä saanut taakseen eduskunnan enemmistön.

Politiikot on siis haastettu kansalaisten toimesta. Mielestäni tämä on selvä signaali päättäjille eduskuntaan siitä, että kansa on kyllästynyt potitiikkojen kykyyn tehdä päätöksiä. Hallitukset eivät tämän vaalikauden aikana ole kyenneet taktisista syistä johtuen tekemään lakiesitystä avioliittolain muuttamisesta. Muita budjettikikkailuja on harrastettu paljon ja sotenkin onnistuminen vaikuttaa melko epävarmalta, jos rehellisesti ajatellaan ikäihmisiä, lapsia, nuoria, kaikkia niitä jotka tarvitsevat esim. sosiaalipuolen palveluja.

Tässä riemun tuoksinassa jäi varmaan monelta huomaamatta, että samana päivänä leikattiin n. 8% lapsilisiä.

Tukiryhmän kokoontumisajot...

23.11.2014 14:00

Ensi kevään eduskuntavaalit lähestyvät niin nopeaan tahtiin, että tuntuu kuin viikot huristaisivat kovempaa vauhtia tavallisesti.

Kun minua pyydettiin ehdokkaaksi vaaleihin, tuntui, että aikaa on vielä vaikka kuinka, että ei mitään kiirettä, nehän ovat vasta ensi vuonna. Hyvin tässä vielä ehtii suunnittelemaan ja ajattelemaan kaikkia kuvioita. No, ensi vuosi on just ovella, että ei ku tekemään..

Tekemisen vauhtiin ja olemukseen vaikuttaa tietenkin jokaisen ehdokkaan tukiryhmä, ja sen olen tänään perustanut ja ei voi muuta sanoa, että hieno ryhmä se onkin. Tämä sunnuntai oli ilmeisesti aika vaikea aikataulullisesti, mutta onneksi monet ottivat yhteyttä, vaikka eivät päässeet meille paikan päälle. Mutta hyvin saatiin tälläkin porukalla asioita reeraan, tuli hyviä ideoita, henki oli innostunut ja tuli oikeasti se olo, että ollaan yhdessä vahvoja.

Vaalityö on aina haasteellista, oli sitten mitkä vaalit tahansa. Itselläni ei ole kokemusta kuin kunnallisvaaleista, mutta jonkunlainen aavistus kuitenkin on olemassa eduskuntavaalikuviosta. Vuosien ajan eduskuntavaalikampanjoita seuranneena pystyy kyllä muodostamaan tuntuman siihen, miten itsekukin esim. Salon seudulla tulee kampanjaansa käymään. Ja ylöspanosta on helppo nähdä, kuinka paljon euroja on liikkeellä.

Meikäläisellä ei niitä euroja tietenkään paljon ole, mutta ei kaikki voi olla rahasta kiinni. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sanoo Siirakki. Tämän päivän tukiryhmän kokous antoi kyllä uskon siihen, että pienelläkin budjetilla saadaan laatua aikaan. Ja aina on niitäkin juttuja, jotka eivät maksa mitään, vaativat ehkä enemmän tekemistä, mutta me olemme tottuneet siihen.

Joskus edellisten vaalien aikaan olen mietiskellyt sitä, että kuinka paljon ehdokas on itse valmis pistämään likoon ihan omaa rahaa. Kuinka paljon sitä edustajan paikkaa haluaa vai haluaako hinnalla millä hyvänsä..on se aika kallis työpaikka, jos siitä joutuu maksamaan kymmeniä tuhansia. Tai kun sinne ei kuitenkaan kaikki pääse, jääkö jopa velkaa tuleville vuosille maksettavaksi. No, onneksi minulla ei ole omaa rahaa ollenkaan, että on henkilökohtaisesti tää asia kunnossa.

Joka tapauksessa, olen tyytyväinen tähänastiseen vaalitouhuun ja hienoon tukiryhmääni! Kiitän jo etukäteen teitä kaikkia siitä vielä tekemättömästä työstä, joka meitä odottaa. Mielenkiintoa ei varmasti tule puuttumaan!

Ps. Tukiryhmään voi liittyä ihan milloin vaan, että otas yhteyttä!


Marja

<< 1 | 2 | 3